HALLÓKÉSZÜLÉKEK

Hallókészülékek

A hallókészülékek működésében azonos, hogy egy apró mikrofon veszi a hangot, egy erősítő áramkör felhangosítja azt, majd egy hangszóró ezt a hangot eljuttatja a fülbe.

Számos különböző hallókészülék típus létezik annak érdekében, hogy mindenki megtalálhassa a neki megfelelőt.

A hallókészülékeknek három fő típusa létezik: fül mögötti hallókészülék (BTE), fülbe helyezhető hallókészülék (ITE) és a kettő kombinációja, melynek hangszórója a hallójáratban, többi része pedig a fül mögött helyezkedik el (RITE).

A BTE hallókészülékek a fül mögött helyezkednek el. Ezek egy egyéni fülilleszték vagy egy készen kapható, vékony szilikon cső és egy ernyő segítségével irányítják a hangot a hallójáratba.

Az egyénileg készített, fülbe helyezhető hallókészülékeknek több csoportja létezik. A megfelelő ITE készüléket a fül mérete, alakja valamint a halláscsökkenés mértéke határozza meg. Amennyiben Ön ilyen készüléket választ, akkor a hallásgondozó szakember először egy puha anyag segítségével lenyomatot vesz az Ön füléről. Ez alapján készítik el a hallókészüléket az Ön számára.

A RITE hallókészülékek hibrid típust képviselnek, ahol a rendszer fő elemei a fül mögött helyezkednek el, míg a hangszóró a hallójáratban található.

A hallókészülékek egy parányi számítógépes mikrochipet tartalmaznak, melyet az Ön egyedi hallásveszteségének megfelelően programoznak be. A számítógépes programozás az Ön hallásgörbéjén alapulva erősíti fel az Önt körülvevő fontos hangokat.

A hallásgondozó szakember be tudja állítani a hallókészüléket az Ön egyedi hallási igényeinek megfelelően. Speciális programok léteznek például zenehallgatáshoz vagy moziba járáshoz. Több különböző rendszer összehangolt működése könnyíti meg a hallást még zajos környezetben is.Termékeink


Elemes készülékek

Megtekintem a készülékeket

Tölthető készülékek

Megtekintem a készülékeket


PartnereinkFoglaljon hallásvizsgálatra időpontot nálunk még ma, hogy közelebb jusson a tökéletes hallás élményéhez!

Időpontfoglalás