HALLÁSVIZSGÁLAT

Hallásvizsgálat

Ha még soha nem találkozott hallásgondozó szakemberrel, valószínűleg nem tudja, mire számíthat. A hallásvizsgálat során lehetősége lesz jobban megérteni a hallással kapcsolatos igényeit, és megismerheti a lehetséges megoldásokat.

Az első konzultáció alkalmával szó esik az Ön tapasztalatairól, audiológusával megbeszélik az Ön személyes igényeit, elvárásait. Az audiológus szakember hallásküszöb és kellemetlenségi küszöb vizsgálatokat végez más-más frekvencián és hangerővel, majd a mért eredményeket egy hallásgörbén, azaz audiogramon jelöli. A következő vizsgálat a beszédértést térképezi fel, melynek során kiderül, hogy az érintett mennyire érti a beszéd teljes spektrumát, illetve az is, hogy mely mássalhangzók esetében figyelhető meg tévesztés vagy félrehallás.

Ezt követően történik meg a hallásvizsgálat, az eredmények kiértékelése, és azok magyarázatai. Amennyiben Önnek halláscsökkenése van, audiológusa hallókészülék használatát javasolhatja.PartnereinkFoglaljon hallásvizsgálatra időpontot nálunk még ma, hogy közelebb jusson a tökéletes hallás élményéhez!

Időpontfoglalás