Tévhitek a fülzúgásról


Tévhitek a fülzúgásról

6 tévhit a fülzúgás körül, amikről most lerántjuk a leplet!

Halláscentrumként nemcsak a halláscsökkenés kezelése a feladatunk, hanem az is, hogy a fülzúgás kellemetlen tüneteit elviselhetővé tegyük. Nagy sajnálatunkra azonban azt tapasztaljuk, kevesen élnek ezzel a lehetőséggel, leginkább azért, mert kevés információjuk van a fülzúgásról, gyakran pedig bedőlnek az azokat övező tévhiteknek. Ezeket szeretnénk most megcáfolni!

1. tévhit: A fülzúgás nem kezelhető

Sajnos gyakran halljuk azt egy-egy kliensünktől, hogy segítséget kért háziorvosától, akitől azt a választ kapta: Ezzel nincs mit tenni, együtt kell élnie vele!

Ezért aztán némán, beletörődve tűrik a fülzúgás kínzását, azt gondolván, nincs erre megoldás. Ez azonban nem igaz! Valóban nehéz megszüntetni teljesen a fülzúgást, de komplex terápiával lehetséges, vannak sikertörténeteink. Emellett pedig már az is nagy előrelépés, ha megfelelő kezeléssel jelentősen enyhíteni tudjuk a fülzúgást. Ezáltal több pihenést, koncentrációt, nyugalmat nyerünk Önnek!

2. tévhit: Jó az úgy, csak kicsit zúg a fülem, elleszek vele!

Ehhez társuló testvértévhit, hogy majd úgyis elmúlik, kialusszuk reggelre! Azonban nem érdemes abban bízni, hogy a fülzúgás majd elmúlik magától, mert ha nem lépünk fel ellene időben, a fülzúgás egy nap erőteljesebbé, sűrűbbé válik, és akár végérvényes társunk lehet!

Fontos, hogy már az első megjelenésnél felfigyeljünk a fülzúgás jelenlétére, feljegyezzük az intenzitását, gyakoriságát, és elkezdjük kideríteni, milyen ok állhat a megjelenés hátterében.

3. tévhit: Semmivel sem lehet enyhíteni a fülzúgást

Már otthon sokat tud tenni azért, hogy elviselhetőbbé tegye a fülzúgás hangját, míg el nem jut hozzánk segítségért! A fülzúgás akkor tudja leginkább kifejteni erejét, ha csendes környezetben vagyunk. Ettől is olyan kínzó, hogy éppen akkor zendít rá, amikor nyugodt körülmények között pihennénk egyet. Ennek oka az, hogy ha nincs semmi, ami elvonná a figyelmünket, akkor a fülzúgásra fókuszálunk, ami ettől egyre érzékelhetőbbé, intenzívebbé válik. Ezért ilyenkor mindig gondoskodjunk arról, hogy valami elnyomja a fülzúgás hangját: Szóljon a háttérben kellemes halk zene, tévé, rádió vagy akár a klíma. Hallgassunk meditációs dallamokat, ez segít relaxálni is! Játsszunk le a telefonunkon fehér zajjal vagy a természet hangjaival dolgozó dallamot!

Az azonban fontos, hogy mielőbb forduljon szakemberhez – hozzánk is fordulhat! -, akik személyre szabott kezelést tudnak ajánlani a fülzúgás enyhítésére!

Nálunk kapható többek között olyan hallókészülék is, ami mesterséges, relaxáló dallamot játszik le az Ön fülébe. Ez a dallam segít Önnek elterelni a figyelmét a fülcsengésről, emellett pedig arra tanítja az Ön agyát, hogy az eszköz nélkül is képes legyen elfeledkezni a fülzúgás kellemetlen hangjáról.

4. tévhit: Csak azoknak van fülzúgásuk, akiknek hallásproblémájuk is van

Tévhit, hogy csak a halláscsökkenés megléte mellett vagy azzal együtt alakulhat ki fülzúgás. Ép hallás mellett is előjöhet ez a probléma, olyan okokból kifolyólag, ami nincs összefüggésben a hallásvesztéssel. Ilyen gyakori kiváltó ok lehet a diabétesz, a keringési problémák vagy a nyak betegségei.  Ebben az esetben is fontos az alapbetegségek kezelése, mellette pedig egyidejűleg a fülzúgás célzott terápiája!

5. tévhit: Nem lehet egyszerre kezelni a halláscsökkenést és a fülzúgást

Sokan attól félnek, hogy választaniuk kell a két probléma kezelése között, pedig nagyon egyszerű együtt kezelni a halláscsökkenést és a fülzúgást. Ebben az esetben ugyanis olyan hallókészüléket fogunk ajánlani az illetőnek, ami megfelelően korrigálja a hallásvesztését, emellett pedig beépített zajgenerátorral is el van látva, ami a fülzúgás enyhítésében és kezelésében segít. Így egy készülékkel két problémát is tudunk kezelni!

6. tévhit: A fülzúgás mindig csengő hanggal jár

Elterjedt a köztudatban, hogy a fülzúgás hangja minden esetben ugyanolyan: csengő vagy zúgó. Ezért aztán sokan csak akkor tekintik fülzúgásnak a hallott hangot, ha az erre hasonlít. A valóság ezzel szemben az, hogy lehet sípoló, sistergő, morajló, duruzsoló. Mindenki másképpen érzékeli ezt, így mindig érdemes megfigyelni a jellegét, az ugyanis sokat elárul a szakember számára annak jellegéről, típusáról!

Bízza ránk fülzúgását!

Ha már egy ideje szenved a fülzúgás tüneteitől, ne várja meg, míg elviselhetetlen szintre fejlődik! Minél később kér ugyanis segítséget, annál nehezebb lesz kezelni. Jelentkezzen be hozzánk, és mi ingyen megvizsgáljuk az ön tüneteit, és teljeskörű tájékoztatást nyújtunk Önnek a további lehetőségekről!

 

(Forrás: audiopont.hu)


PartnereinkFoglaljon hallásvizsgálatra időpontot nálunk még ma, hogy közelebb jusson a tökéletes hallás élményéhez!

Időpontfoglalás